Bevallingen op zijn nicaraguaans! - Reisverslag uit León, Nicaragua van Eliene Mackintosh - WaarBenJij.nu Bevallingen op zijn nicaraguaans! - Reisverslag uit León, Nicaragua van Eliene Mackintosh - WaarBenJij.nu

Bevallingen op zijn nicaraguaans!

Door: Eliene

Blijf op de hoogte en volg Eliene

24 Oktober 2008 | Nicaragua, León

Lieve allemaal,

Bedankt voor de lieve reacties op mijn voorgaande bericht, was erg fijn om te lezen.

Het gaat heel goed met me, en ik voel me al lekker thuis in León.
Ben alweer twee weken aan het werk op afdeling ARO 2, waar zwangeren zijn opgenomen met pathologie. Het is erg interessant om te zien welke ziektebeelden hier veel voorkomen, hoe deze behandeld worden en welk beleid gevoerd wordt. Ook ben ik begonnen met diensten, elke 4 dagen heb ik een dienst van 36u, waarin er geen tijd is om even een dutje te doen...tussen de bevallingen door wordt er gewoon visite gelopen, en om 3u ´s nachts is het hier helemaal niet raar dat je patienten wakker maakt om te vragen welke manier van anticonceptie ze willen gaan gebruiken....de aandacht voor het onderwerp is goed maar het moment....
De dagen dat ik geen dienst heb, werk ik van 7 tot 15u, en dat komt erop neer dat ik 6 dagen per week werk, en daarvan 2 nachten niet slaap...
Ondanks dat dit druk is vind ik het ontzettend leuk om te werken en ga ik elke dag met plezier naar het ziekenhuis. Het is geweldig om bevallingen te doen hier! Omdat de artsen merken dat ik ervaring heb, mag ik veel zelf doen en kijken ze mee, en doe ik bevallingen op zijn nicaraguaans met een nederlands tintje, ze zijn super tevreden, een droom komt uit....
Het contact met de artsen is ook erg leuk, met name in de diensten leer je elkaar goed kennen, daarnaast gaat het spaans goed en dat maakt dat het naast praten ook kletsen wordt...

Ik doe ook veel leuke andere dingen hier in Leon, spaans les, salsa les, en gezellige avondjes met meiden uit residencia. Van de week hebben we heerlijk genoten van dvd op laptop, we hadden chocola, een drankje en keken....sex and the city the movie in het spaans!
Het is nu vrijdagavond, ik ga zo nog even de stad in, gezellig. Zou jullie graag allemaal mee willen nemen....

Liefs Eliene.

• 25 Oktober 2008 - 07:12

Esther:

Ha Eliene,
    Goed om te lezen dat je het zo geweldig hebt. Ik zou ook wel met je mee willen kijken hoor! Kun je de camera nog gebruiken af en toe tussen je drukke werk door? Hoop dat je er wel een mooie herinnering van kan maken en dat we die dan ergens in januari/februari eens samen kunnen bekijken! Geniet er nog lekker van en ik hoop dat je toch genoeg rust krijgt want het is wel een zwaar ritme wat je beschrijft.... Geniet en tot horens weer. Liefs, Esther

• 25 Oktober 2008 - 13:23

Louisa:

Lieve Lien
    wat super fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat. Het is dat ik hier 2 fantastische kinderen heb anders zou ik zo met je willen ruilen. Heerlijk dat je nu eindelijk bevallingen in een andere cultuur kunt doen. Natuurlijk ben ik helemaal jaloers op je salsalessen. Het is maar goed dat het tijdelijk is want anders zou je volgens mij nog wel heel lang daar kunnen blijven hangen en dat kan natuurlijk niet want dan missen wij je veel te veel. Je diensten zijn trouwens wel heel erg lang maar klinkt heel gezellig. Ik hoop dat we snel weer meer mogen lezen over je leventje daar. Heel veel plezier

Dikke kus Louisa, ( en natuurlijk ook van Lotte bart en Guus)

• 26 Oktober 2008 - 10:18

Mattessa:

Vond het super leuk je gister gesproken te hebben!!

Zou ook heel graag met je mee de stad in gaan en het ziekenhuis natuurlijk!

x

• 26 Oktober 2008 - 14:10

Thea En Ton:

Hi lieve Eliene, ook al gaat de tijd snel voorbij ook van ons natuurlijk welgemeende condoleances bij het overlijden van oma. Ik zie dat je, ook al zou je dat wellicht willen, niet eens de tijd hebt om er lang bij stil te staan. In ieder geval heel veel sterkte in deze moeilijke periode zo ver weg. Tegelijkertijd lees ik dat het wel heel intensief is daar en dat ook daar leven en dood en geluk en verdriet over wat je op de vk mee maakt heel dicht bij elkaar liggen. Je moet soms verder ook al zou je anders willen om mensen toch meer begeleiding en medeleven te kunnen tonen. In hun eigen verdriet wordt er heel goed opgemerkt of de hulpverlener er ook mee begaan is en dat kan in ons vak gewoon niet anders. Thea en ik lezen je berichten met heel veel belangstelling en plezier en zijn uiteraard ook benieuwd naar de foto's. Tot gauw weer.
    Thea en Ton

• 26 Oktober 2008 - 16:28

De Buurvrouw :

Ha bikkel-werk-buurvrouw!
    Post je ook foto´s online? Zoniet, dan wil ik ze (met functionerende laptop!!) wel van je kopiëren!
    En euh... Hoe moe was jij precies tijdens Sex&The City? De film was toch echt gewoon Engels gesproken... (alleen de subs Spaans ;)
    Tot morgen, na je volgende 36hr,
    Amanja

• 27 Oktober 2008 - 05:45

Karlijn:

Wat een werk tijden. 36 uur zonder slaap!!! Dan hebben wij het best goed in Nederland, waar klagen wij over?
    Als je terug bent moet je mij maar wat van je salsa moves leren, altijd leuk voor in de club!

• 27 Oktober 2008 - 17:07

Judy:

Lieve Eliene,
    Nog gecondoleerd met het overlijden van je oma! Ik lees het net in je vorige bericht. Lijkt me niet makkelijk om dit daar alleen te verwerken, sterkte.

Tegelijkertijd lees ik dat je ondanks de lange dagen (36 uur werken, jeetje zeg) het onwijs naar je zin hebt, fijn hoor. Ik ben erg benieuwd naar je verhalen, dus ik blijf je website volgen.

Liefs
    Judy, (en natuurlijk ook van jaco en Pim)

• 01 November 2008 - 21:33

Tante Mattie:

Lieve Eiene,
    Wat fijn om te lezen dat het goed gaat.
    Wel hard werken en lange dagen.
    Hopelijk nog tijd om leuke dingen te doen.
    Wij kijken uit naar de volgende berichtjes en foto,s.

Groeten Mattie en Adrie

• 02 November 2008 - 22:28

Jeroen:

Hoi Eliene,

klinkt alsof je een fantastische stage aldaar hebt. Begrijp dat het toch gyn gaat worden? Hoe lang nog tot je bitse diensten voorbij zijn en je gaat reizen? Nog gecondoleerd met je oma, lijkt me verschrikkelijk om op zo'n moment zo ver van huis te zijn. Maar toch: geniet en ik hoop dat je het enthousiasme blijft vinden om ons op de hoogte te houden!

Jeroen

• 03 November 2008 - 13:27

Femke:

Wat lijkt het me leuk om te zijn waar jij nu bent! Om zo te kunnen werken, zal zeker een omschakeling zijn, maar het lijkt me een geweldige ervaring! Wie weet wat er nog mogelijk is voor de toekomst. Ik wil er in elk geval alles over horen als je straks terug bent. Succes nog de komende weken, het zal niet lang meer duren voor je gezelschap krijgt, toch? Probeer volop van alles te genieten, want het vliegt voorbij!
    liefs Femke

• 26 November 2008 - 19:35

Karin En Raymond:

hoi eliene
    wat een mooie ervaringen maak je daar mee zeg, ik ben benieuwd naar je salsa dance en wil graag wel een prive lesje van je. het is daar hard werken voor je met weinig rust ,maar gelukkig heb jij heel veel energie en kracht.geniet er nog maar van,ik tel de tijd die rest dat je daar nog bent, tot je weer in ons koude kikkerlandje bent .heel veel liefs van ons allemaal ***